23 ianuarie 2010

Autoeducare



Cum faci ca sa iti placa un lucru care nu prea-ti place? De vreo luna ma chinuiesc sa-mi placa ceaiul. V-am mai spus ca il folosesc ca substitut pentru sucuri...macar pana se incalzeste afara.
Sunt oameni care sunt specialisti in ceaiuri. Cred ca daca ii servesti cu un ceai luat de la supermarket, se considera jigniti. Eu, ca necunoscatoare, normal ca am luat un ceai aromat din Auchan. E ok, m-am mai obisnuit, nu mi se mai pare ciudat ca beau ceai fara sa fiu bolnava...sau lesinata de frig.

Ca si cu cafeaua, evident ca trebuie sa-mi pun ceaiul intr-o cana aspectuasa ca sa mi se para bun. Asa ca am ales cea mai frumoasa cana din casa: maaare, mai ingusta catre baza, dar se largeste pe urma suficient..ce sa mai, cana perfecta. Am pus ceaiul in ea...dar totusi ceva nu mergea.
Studiez eu bine problema si imi dau seama: cana este pe dinauntru neagra! Greseala capitala! Nu se vede ceaiul! Trebuie sa vad ceaiul, sa vad ce culoare are.

La al doilea ceai, am schimbat cana. Pana la gasirea canii perfecte, in care ceaiul sa aiba un gust minunat, singura cana care se potriveste cat de cat este cea pe care mi-am adus-o ca suvenir de la...Middlesbrough :)) Poate d'aia n-are ceaiul gust!

5 comentarii:

  1. incearca ceaiurile de la carturesti,sunt tare bune.si sa nu uiti sa pui putin zahar:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Incearca Gheisha Tea de la Gurman´s cu putina miere de albine, si nu o sa mai vrei sa bei altceva.Se gaseste la Plaza la subsol langa Sensi Blu. Sa-mi zici daca ti-a placut.
    Ce se gaseste la supermarket e comercial, nu e ceai adevarat..

    RăspundețiȘtergere
  3. @ mihaela: cand o sa termin liptonu' asta de rahat, o sa incerc

    RăspundețiȘtergere
  4. Incearca sa nu bei/cumperi ceaiuri de "reclama" gen lipton, nu au nici cel mai mic gust. Sincer ce imi place mie, sunt cele de la Plafar, stiu sigur ca sunt 100% naturale, si in cazul ceaiurilor am remarcat chimicale. Si cana conteaza mult. Trebuie sa fie mare, neaparat, si sa fie si colorata. Cat despre zahar, acum depinde de gustul fiecaruia, mie nu imi place cu zahar, prefer mai bine o felie de lamaie decat zaharul.

    RăspundețiȘtergere