17 octombrie 2009

Ce-ti rezerva viata...




In urma cu doua ore eram la Starea Civila a sectorului 6. Se casatoreau doi prieteni.
Am ajuns mai devreme, asa ca ii asteptam pe acolo, uitandu-ma la cuplurile fericite care tocmai spusesera "da". Rasete de fericire, "La multi ani", buchete de flori, confetti, orez zburand prin aer, cantece de petrecere la acordeon, sampanie...
La un moment dat, se aude o frana puternica, o busitura, vad un om zburand si rostogolindu-se pe strada, soferul cum iese din masina in secunda doi si isi trage o palma peste cap, socat de ce se intamplase. Panica. O secunda de liniste, dupa care lumea se duce buluc sa vada ce s-a intamplat.
Nu era trecere de pietoni, omul traversa negegulamentar...
Se identifica persoana. Se aud tipete de la starea civila.
-Tata socru, l-au omorat pe tata socru!
Incep nuntasii sa tipe, femeile plang.
Din fercire, nu l-au omorat. Dupa cateva secunde de inconstienta, omul a reusit sa se ridice. A venit ambulanta si l-a luat. Lumea socata.
Ma tot gandesc cum ar fi fost sa.... Dar mai bine nu ma mai gandesc...

Apoi aud o poveste care ma cutremura: la o nunta, s-a furat mireasa si cand sa o aduca inapoi, au facut accident chiar in fata restaurantului si a murit ...

Imi aduc aminte de alta tragedie, pe care mi-au povestit-o niste colegi ieri. Personajul - un polistit, al carui job era sa dea sau nu permisul de conducere dupa proba de traseu de la examenul auto. Ei bine, tocmai l-a declarat admis pe un individ. Dupa 3 zile, individul i-a omorat fiica pe trecerea de pietoni.

Hai, capul sus! Daca traim cu frica, nu facem nimic in viata!

2 comentarii: