24 noiembrie 2009

"Hai redepde!"



Asocierea celor doua cuvinte ma scoate din sarite -"Hai repede!" - ...ca rezultat al intamplarilor din ultima vreme.
In ulimul timp, oamenii de fotbal - antrenori, jucatori, conducatori, impresari - au devenit mult mai ciufuti, irascibili, nerabdatori, necomunicativi, plini de importanta.


Dupa nu-stiu-cate telefoane, explicatii etc, reusesti sa iti aranjezi un intreviu exclusiv cu unul din ei. Te pregatesti, iti faci intrebari, te gandesti la subiecte si te duci acolo sa faci un interviu mai amplu, normal...Strabati tot Bucurestiul, te umpli de nervi pana ajungi la locul interviului...Dupa ce soferul a facut eforturi supraomenesti sa ajunga la ora stabilita, te intampina, sa zicem, secretara / ofiterul de presa:


-"Domnul X nu a venit"... sau "...este intr-o sedinta, va rugam sa asteptati"...sau "...este la antrenament, mai dureaza juma' de ora".
Si stai si astepti ... Cand in sfarsit esti primit in birou, il auzi pe cel intervievat:


-Bine, dar hai repede!...


Si ti se taie filmul! Iti vine sa ii dai cu microfonul in cap! Cum "Hai repede?!" Cuuuuuuum?!...In urma cuvintelor asta, ti se pare ca timpul in care operatorul isi aranjeaza camera si trepiedul este o vesnicie.


Te gandesti la ce intrebari sa renunti din cele 1001...Dar pana la urma iti dai seama ca "Hai redepe!" e doar de fatada. Desi la inceput raspunde mai crispat, in cele din urma se relaxeaza si raspunde la toate intrebarile...Atunci de ce puii mei trebuie s-o bage p-aia cu "Hai redepe!" ?!


...Poate e doar asa sa sugereze ca este o persoana mult prea importanta ca sa isi piarda vremea cu interviuri in presa si are alte lucruri mult mai tari de facut...

Un personaj care o baga mereu pe asta cu "Hai repede!" este Dumitru Dragomir. Si cand te duci la el la interviu, pai il intrebi, frate, despre tot ce misca. Chiar si despre incalzirea globala. El le stie pe toate..Asa ca un "Hai repede" iti taie tot elanul. El chiar raspunde sictirit daca nu are chef in ziua aia.

Sunt si persoane la care te bucuri cand auzi "Hai repede!"...Cum ar fi Gigi Becali...El zice de fiecare data "Hai repede!" ...la inceput chiar l-am crezut. Apoi, dupa "Hai repede!", urmau conferinte de cate o ora.

3 comentarii:

  1. Daca pentru Gigi si pentru Dragomir asta inseamna "hai repede", ma intreb oare cum sunt ei cand nu se "grabesc"

    RăspundețiȘtergere
  2. doinitza...nu mai zic nimic...am incercat cu creionul si foaia alaturi, dar sunt prea multe...ai scris prea redepdere! de ceee? :D ce zici, incercam? "a-na a-re me-re"

    RăspundețiȘtergere
  3. @ lu' doinitza: auzi, tie nu-ti prieste concediul, sau ce?!

    RăspundețiȘtergere