21 septembrie 2009

"Ce sunt eu: instructor ori papagal?"

"Ce sunt eu: instructor ori papagal?" - asta m-a intrebat astazi instructorul auto la cea de-a doua ora de condus, exasperat de faptul ca sunt fricoasa..
De abia am invatat, vorba vine "invatat", data trecuta sa pornesc si sa opresc masina si azi ma pune sa intorc. Ok. Intorc. Cum ma pricep eu. Isi pune mainile in cap. "Aoleeeu!! Cum iti tii mainile!!! Nu mai le incolaci asaaaaa!!!"
La un momendat, cand deja oftam odata la 30 de secunde si eram leoarca toata de atata stres, i-am zis instructorului: "Stii, eu am probleme cu intoarcerea si cand merg pe bicicleta! Pot sa merg, poat oarecm sa si opresc, daaaaar...nu pot sa intorc!!!!"...Sa daca omu' cu capu' si mai multe nu! "Mama, ce veste buna imi dai!" - a zis, printre dinti...
Si toata ziua am facut intoarceri...asta pe langa incercari epuizante de a obtine echilibrul perfect intre acceleratie si ambreiaj! Cine pana mea a inventat ambreiajul??!! De ce nu pot sa fac nimic fara sa apas pe el?! Mereu uitam sa pun piciorul pe el la schimbarea de viteza, la intoarceri, la oprire...Iar cand puneam: "Deeeeee ceeeeee dai drumu' bruuuusc??? Pana la jumataaaaateeeeeee!!!!!" Ok, eu am inteles pana la jumatate!! Dar se pare ca nu aproximez bine jumatatea...Iar cand ii dau drumul grijuliu: "Maaaai repedeeee! Da drumu' mai repedeeeee!"
Data viitoare a zis ca ma invata cum sa schimb dintr-a doua intr-a treia si invers...si inca ceva, dar am uitat, ca nu ma mai puteam concentra la ce zice....
Oricum, asa ca de final, m-a incurajat: "Pe fete le cam pica din prima...Le lasa sa dea de vreo 2-3 ori sala...Ah, si sa nu spui unde lucrezi..ca te pica sigur!" ....

9 comentarii:

  1. sa-i spui ca tii cu steaua, poate ai noroc :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Doina, nu dispera! Gandeste-te ca esti doar tu pe strada si nimeni altcineva! Poti sa incerci si varianta in care masina o consideri a fi intruchiparea lui Gigi Becali si trebuie sa il apesi pe ambreiaj atata cat sa zica ce vrei tu. :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. draga doina, te-ai gandit ca poate e mai bine sa lasi condusul pentru alti oameni? :D sa ai mila de motopartisti ca mine te rog!! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. o sa va anunt cand voi iesi prima oara la condus pe o strada adevarata, cu masini..ca sa stiti sa stai in casa..sau macar sa mergeti cu metroul :))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca ai parte de un instructor nepotrivit. Al meu a avut muuuuuuuuulta rabdare cu mine. Citind postarile despre sofat ma regasesc total in fiecare propozitie. Poate ar trebui sa gasesti pe cineva care sa nu creada ca toti s-au nascut invatati :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Doina, si eu am picat la primul examen. Am luat sala cu 25, la traseu mi s-a oprit motorul in rampa si goodbye. Acum am... nu stiu cate sute de mii de kilometri de condus, si la noi, si afara, si nu am facut niciodata accident din vina mea. Lasa ca te faci tu mare si iti iei masina hidramata, ca sa crape ambreiaju' de ciuda ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. eu cred ca vrea sa profite de tine :D
    si aia ca nu iei din prima..a zis-o ca sa dai spaga prin el la traseu. huuua instructorul tau.

    RăspundețiȘtergere
  8. Doina, cine va lasa pe voi sa va apropiati la mai putin de 10 metri de un schimbator de viteze sau de un volan???

    Spune-mi cine, ca il ucid eu, promit!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si, ca sa nu fiu negativ pana la capat, iti dau un sfat: ia-ti bentita, poate ai mai mult succes cu ea :)

    RăspundețiȘtergere