9 martie 2010

Evitati preotii :))



Da, mi-e frica de ei. Am ramas cu sechele din adolescenta. Si mi-e frica sa nu vina peste mine in casa peste o luna, cu ocazia Pastelui. Nu stiu cum sa reactionez. Nu le pup mana, nu stiu ce sa le zic. Sunt dubiosi, iar eu si mai dubioasa ca ei cand vine vorba de persoana lor. Plus ca acum exista si "Popa-porno". Am boala pe ei.

Sa va spun de unde mi se trage.

Aveam vreo 16 ani. Eram la tara, in prima mea vacanta de Paste acolo. Acasa, doar cu eu bunica-mea, la 10 dimineata. Ma trezesc pe la 10, dupa ce, cu o noapte inainte, fusesem - desigur! - la discoteca comunala.
In curte - un popa tanar, venise sa sfinteasca casa sau cum se zice, ca nu ma pricep.

In contextul asta, bunica-mea, care e cea mai credincioasa persoana din lume, face repede legaturile in capul ei si zice:
-Parinte, nu vreti sa o spovediti si pe nepoata mea?
Mie mi se pare ca nu aud bine. Pe mine nu ma intrebase nimeni nimic.
Eu: - Poftim?
Ea: -Da, mamica, asa e bine. Nu-i asa, parinte?
El:- Da, desigur.
Eu: -Nu, nu, nu-i nevoie.

Repet: bunica-mea e cea mai credincioasa persoana. Stie toate cantecele de la biserica pe dinafara. Nu s-a lasat pana nu m-a convins sa ma spovedesc.
Incerc sa ma incurajez, in capul meu: ce poate fi asa de rau? Ma intreaba asta daca fumez, eu zic ca nu, de injurat nu injur...Mare lucru.
Eu: -Biiiine, hai!
Bunica-mea: - Hai, duceti-va in casa!
Eu: -Pai aici ce-are?
Bunica-mea: Nu, mamica, ca asa se face!

Ma rog, daca asa se face...asa s-o face. Ma duc in casa si preotul zice ca spovedania se face in genunchi. Ma uit dubios. Ma gandeam ce sa fac: sa fug, sa zic ca nu vreau sa ma mai spovedesc, sa zic ca nu sunt credincioasa...se supara bunica-mea. Muream de rusine.

Ma asez in genunchi. Eram plina de nervi. Imi venea sa o bat si pe bunica-mea si pe preot. Eu, care merg la biserica o data la 5 ani!!!

Si , stati! Cosmarul nu se termina aici! Imi pune poala aia a lui in cap! Nu toata, domne, nu va ganditi la prostii! Doar partea aia de deasupra! Eu cat pe ce sa lesin!! Fierbeam! Mureeeeaaam de draci! Deja vedeam negru in fata ochilor! La propriu si la figurat! Nu mai intelegeam nimic din ce ma intreaba. Imi tot repetam in cap: Nu mi se intampla asta! Nu este adevarat! Este un cosmar! Nu exista asa ceva!

Nu stiu ce am raspuns la intrebari, dar minutul cat am stat acolo, asa, mi s-a parut o eternitate. De atunci fac alergie cand vad preoti!!!
Asa ca in saptamana de dinainte de Paste nu o sa raspund nimanui la usa!

4 comentarii:

  1. Erai plina de nervi, deci erai posedata. Avea dreptate bunica-ta, era cazul sa te spovedesti.
    Si, da, subscriu, e supercredincioasa bunica-ta :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ma asteptam sa se termine altfel povestea asta :)) Eu nu inteleg cum bunica ta te-a lasat singura in casa pe tine, la 16 ani, cu un popa tanar, care ti-a pus poala in cap. Si mie mi-e groaza de preoti, nu imi vine sa le zic saru'mana si nu ii primesc in casa. Cand aveam caine, il lasam sa latre la usa pana pleca popa care venea cu Botezul. Cand n-am mai avut caine, latram eu, ca sa se sperie si sa plece :D

    RăspundețiȘtergere
  3. eu ii cer busuioc sfintit ca sa am de pus sub perna si..dupa ce ma analizeaza bine..il aud cum imi spune..."nemaritata, domnisoara? e lasa...ca vine soarele si pe strada dumneavoastra !!!"....CAT TUPEU...cine e el sa ma judece pe mine ??? DNS

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai frate ca deja aberati,pe bune.Este traditia Crestina ca in perioada sarbatorilor Pascale si in perioada Craciunului,toti oamenii sa se spovedeasca,sa se impace cu ei insisi si cu cei din jur.Se numeste PACE SUFLETEASCA....
    In fine,poate asteptati sa se intample altceva...

    RăspundețiȘtergere