19 august 2009

CASCAIS SI ESTORIL



Cascais cred ca este pe locul 1 in topul locurilor care mi-au placut cel mai mmult in vacanta mea din Portugalia. Din pacate am stat numai o zi...suficient sa imi dau seama ca este o statiune absolut superba.
Intr-adevar, la capitolul plaje sta foarte prost: sunt mici, miiiiici de tot, fasii de plaja, cearsaf langa cearsaf, de abia ai loc sa mergi printre ele...Insa sunt dragute plajele si parca apa o idee mai calda decat la Costa da Caparica unde am stat eu.



La terase si restaurant preturile erau ceva mai mari decat in Lisabona, dar totusi rezonabile. Ah, si nici aici nu lipseau "caracois" :))
Este foarte usor sa ajungi din Lisabona in Cascais / Estoril - care sunt cam la 30 de km distanta de Lisabona. Sunt trenuri din 20 in 20 de minute din statia Cais do Sodre (unde ajungi cu tramvai, metrou, autobuz), iar biletul este ieftin, cam 1,70 euro drumul.
Ah, in tren am dat de niste "muzicanti" de-ai nostri, care ii "incantau" pe calatori cu muzica la acordeon si cantece popularo-manelistice de pe la noi. Bleah!



Zona pietonala , plina cu terase si magazine, este super tare.



Daca in larg sunt yachturi cat vezi cu ochii, pe strada vezi numai masini una si una. Cica cei mai bogati oameni din Portugalia ar avea resedinte prin Estoril si Cascais.


Cascais si Estoril sunt legate intre ele de o faleza plina de terase. Sunt sigura ca seara faleza e un super loc pentru plimbari romantice ;)




In Cascais este si un hipodrom, unde, cand am ajuns eu, avea loc un concurs international de juniori.





Am fost si in Estoril, dar nu m-a impresionat...adica am vazut de afara casinoul care se spune ca e cel mai mare din Europa...dar in rest nimic. Bine, masini de lux, vile etc, dar nu avea farmecul Cascaisului.









2 comentarii:

  1. Superb! Dar de cersetorii ("artistii") romani nu scapi nicaieri! La Paris i-am vazut in metrou si la Notre Dame, la Barcelona tot la metrou. Si tot in Barcelona, pe Las Ramblas, unde e o banda dus si una intors si abia se circula, un BMW vechi, tunat, din care bubuiau manele de se cutremura tot Ramblas-ul, din Placa Catalunya pana in port! Asta e, te faci ca nu intelegi si nu vorbesti romaneste pana nu se indeparteaza "artistii".

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Querida... Cascais-ul e senzational. Da, e o zona a oamenilor bogati: fotbalisti, artisti, oameni de afaceri, etc. Si cand te gandesti ca era un sat de pescari. Am un prieten care are casa in Cascais (o casa in care a stat cu ani in urma Marius Niculae pe cand juca la Sporting).

    RăspundețiȘtergere