24 iunie 2009

CASTELUL REGINEI MARIA

Castelul Reginei Maria este principala atractie a Balcikului. Descrierile nu au rost, pentru ca frumusetile de acolo trebuie vazute, nu povestite...
O sa ma limitez la putine vorbe.Castelul a fost construit la cererea Reginei Maria (sotia Regelui Ferdinand 1914 - 1927 ) pe vremea cand Cadrilaterul apartinea Romaniei.
Regina Maria a avut ca ultima dorinta ca inima sa sa fie inmormantata la resedinta de la Balcik, iar trupul la manastirea de la Curtea de Arges.
După pierderea Cadrilaterului (1940), inima a fost adusă lângă castelul Bran, a doua reşedinţă a Reginei Maria.
Trecand peste latura istorica, este impresionat nu sa vezi castelul in sine (care intre timp a devenit un fel de muzeu cu diverse exponate), ci gradinile castelului care sunt minunate.
Din pacate nu am ajuns si la sere , care am auzit ca sunt renumite pentru numeroasele specii de cactusi.Intrarea la castel costa 10 leva (cam 5 euro) , vizitarea serelor fiind inclusa in pret. In interior sunt mai multe restaurante , iar cel de pe faleza are o priveliste senzationala..Vilele din cadrul complexului au devenit intre timp un fel de hoteluri, asa ca te poti caza chiar acolo..langa castel.
Merita vazut.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu